duminică, 4 septembrie 2016

Hoover Dam si Memorial Bridge

Barajul Hoover nu intra la prima vedere pe lista de obiective de vizitat in aceasta vacanta. Dar pentru ca in Romania barajele sunt considerate puncte strategice si nu ai voie nici sa stranuti in preajma lor si nici vorba sa le vizitezi, am hotarat ca merita o incercare. Am fost uluita sa vad ca unul din cele mai mari baraje de colectare a raului Colorado este deschis catre public, ca are numeroase facilitati turistice, ca poti vizita chiar si centrala electrica si ca poti face fotografii nestingherit. Era intr-adevar un punct de control la intrarea in zona, dar doar pentru vehiculele mari.
Barajului este urias ca si intreaga infrastructura de altfel. Modul cum a fost strapuns muntele, cum au fost construite soselele, cum este reteaua de inalta tensiune te lasa cu gura cascata. Iar cand am aflat ca totul a fost construit in 5 ani si ca era cel mai mare baraj la vremea respectiva, nu m-am putut abtine sa ma intreb cum de noi nu putem construi cativa km de autostrada....
De pe baraj am putut admira Memorial Bridge, cel mai inalt pod din America de Nord, ce face legatura intre Arizona si Nevada (construit in doar 9 ani!!!). Nu mica mi-a fost fost mirarea sa vad ca si podul se viziteaza, stiind ca oprirea pe pod este interzisa in majoritatea cazurilor. Podul asta este atat de special ca i-au facut un fel de muzeu in aer liber si, avand in vedere ca este la inaltime si zona este vantoasa, au gasit o modalitate ingenioasa de a proteja panourile informative.


 Sunt convinsa ca fotografiile nu pot reda maretia locului. Eu am ramas un moment coplesita de ingeniozitatea de care au dat dovada constructorii, am tras aer adanc in piept si am pornit spre atractia principala a vacantei: Marele Canion.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu