luni, 2 iulie 2012

Despre cum rasare soarele la Corbu

Cine se trezeste de dimineata departe ajunge, respectiv la Corbu. Acesta este reteta pentru un rasarit spectaculos: plecat la 3 noaptea din Bucuresti, ajuns la Corbu la 5.25, coborat la capatul plajei, fix langa unitatea militara si savurat momentul. (A se face abstractie de ametiti veniti din cluburi sa se arunce imbracati in mare, sa tipe si sa faca pipi ostentativ).
Din pacate soarele rasare foarte repede, urca peste mare, peste iarba, peste gardul de lemn al unitatii militare, peste cel de sarma ghimpata si in cateva minute se inalta maiestuos in dreptul antenelor si radarelor.
Treptat treptat plaja incepe sa prinda viata: pescarusii tipa in soarele incandescent, pescarii isi prepara meticulosi momelile, mirosul de cafea se ridica imbietor din dreptul rulotelor. Dupa mirosul de cafea urmeaza cel de gratar, incepe sa se auda muzica si incepe timid sa vina lumea la plaja.

 Am plecat sa explorez plaja plina de melci si scoici si m-am aventurat in mare sa fac baie la rasarit. Marea fiind limpede, mica si linistita am vazut pestisori, ace de mare, meduze si raci care se ascundeau deranjati in nisipul super fin.

Curand plaja Corbul si-a pierdut din farmecul diminetii, s-au deschis rulotele cu inghetata si bere, au inceput sa se tranteasca usile WC-urilor ecologice, sa ragaie tatii, sa tipe mamicile la copii si sa fluiere salvamarii la cei care depaseau geamandura.
Concluzia este ca daca nu vii dimineata la Corbu, ca sa ai coltul tau de plaja, felia ta de rasarit si marea doar a ta, Corbul este de fapt o plaja ca toate celelalte plaje low cost - Vama, 2 Mai, Vadu ...si pe deasupra si cu mancare proasta la unica cherhana din zona. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu